maanantai 5. maaliskuuta 2012

Asiantuntija yksilönä ja osana koulun organisaatiota

Keskiviikon LUOTI-webinaarin aiheena on Asiantuntijuus ja yksilön taidot.

Koulussa tarvitaan monenlaista asiantuntijuutta. Jokainen opettaja on yksilö, jolla on omat taitonsa - osa luontaisia persoonaan liittyviä, osa koulutuksen kautta omaksuttuja ja osa kokemuksen synnyttämiä. Suomessa opettajien asiantuntijuus ja on nähty niin tärkeäksi, että heidät koulutetaan yliopistoissa ja muissa korkeakouluissa. Tähän sisältyy myös ajatus opettajasta oman työnsä tutkijana ja kehittäjänä.

Jokaisen ei tarvitse osata kaikkea, vaan tärkeämpää on se, millainen kokonaisuus ihmisistä yhdessä rakentuu. Eli millainen osaamispääoma koulussa organisaationa on. Kouluun mahtuu erilaisia ihmisiä ja asiantuntijoita - erilaisuus itsessään on koulussa arvo. Oman lisänsä asiantuntijuuksien kirjoon tuovat myös sukupolvien väliset erot.

Entä millaista asiantuntijuutta ihmisten johtaminen vaatii? Miten tunnistaa ja tukea asiantuntijuuden eri tyyppejä? Miten hallita joskus vaikeasti hahmotettavaa asiantuntijuutta - ja kehittää sitä organisaation tarpeiden mukaisesti? Milloin ihmisjoukko on oikeasti enemmän kuin osiensa summa, asiantuntijayhteisö? Mikä merkitys teknologialla esimerkiksi asiantuntijayhteisön vuorovaikutuksen tukemisessa voi olla?

Tule pohtimaan näitä teemoja LUOTI-webinaariin keskiviikkona 7.3. klo 9-12, jolloin kouluttajina ovat Leena Vainio (HAMK) ja Petri Lounaskorpi (NewTec). Verkkotilan osoite: https://eoppimiskeskus.adobeconnect.com/luoti/

Jos et ole aiemmin osallistunut webinaarisarjaan, täytäthän myös ilmoittautumislomakkeen: http://digiumenterprise.com/answer/?sid=790952&chk=UM6EM3QC

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti