Edulaa on suunniteltu ja pohjustettu huolella - ja nyt se on avattu myös käyttäjien käyttöön osoitteessa www.edula.fi
Edula on toisaalta avoin, jatkuvasti täydentyvä tukipalvelu, joka sisältää mm. toimintakäsikirjan ja resurssivarannon - ja toisaalta verkkopalvelu, joka ohjaa ottamaan käyttöön niin uusia kuin tuttujakin verkkotyövälineitä. Hyvien käytänteiden kerääminen eri oppiaineissa ja eri oppilaitostasoilla tulee myös olemaan Edulan kiinteä, jatkuvasti kehittyvä osa. Edulaan kertyviä hyviä käytänteitä voivat olla esimerkiksi:
- TVT-strategian luontiin ja jalkauttamiseen liittyviä malleja
- Yhteisöllisten toimintamallien rakentaminen
- Käytettävien verkkovälineiden käyttöönottomallit
- Toteutusten ja tuotosten pikaohjeistukset
- Tarinoita onnistuneista luokkatoteutuksista
- Opettajan oppaita erilaisiin toteutuksiin
- Oppilaan konkreetteja lopputyömalleja
LUOTI-seminaarien välillä koulutuksen osallistujat työstävät yksilöinä tai yhdessä kunkin seminaariosion keskeisiä teemoja - tämä työskentely toteutetaan Edulassa tai esimerkiksi linkittämällä oma blogi sinne. Verkkotyöskentelyn tavoitteena on koulutuksen sitominen osallistujien arkityöhön, opittujen asioiden prosessointi ja soveltaminen käytäntöön. Omakohtainen asioiden pohtiminen ja liittäminen todellisiin työtehtäviin on keskeistä koulutuksen vaikuttavuuden kannalta.
LUOTI-seminaarien teemojen työstäminen Edulassa yhteisöllisesti palvelee sitä ajatusta, että osallistujat tarkastelevat seminaarien ja etätehtävien aiheita myös muista kuin omasta näkökulmastaan. Kunkin osallistujan erilaiset osaamisalueet ja kokemusmaailmat täydentävät koulutuksen antia. Vertaistyöskentelyssä osallistujat oppivat toisiltaan ja luovat yhdessä uutta tietoa. Kaikki verkossa tapahtuva työskentely, jossa prosessoidaan seminaarisarjan sisältöjä ja jatketaan seminaareissa alkaneita keskusteluja, edistää osallistujien kokonaisvaltaista ammatillista kehittymistä.
Verkkotyöskentely on myös seminaarisarjan aiheiden harjoittelua käytännössä. Oma kokemus valaisee yhteistyöskentelyn ja asiantuntijuuden avaamisen etuja. Näin kirkastuu myös se, mitä todella tarkoittaa tieto- ja viestintätekniikan käyttäminen johtamisen ja pedagogisen uudistamisen välineenä. Kyse on sekä välineistä että menetelmistä, mutta varsinkin toimintakulttuurin kehittämisestä yhteisöllisemmäksi, kokeilevammaksi ja luovemmaksi. Kouluttajat ohjaavat työskentelyä verkossa.
Näin kirjaudut Edulaan
Edulan käyttäjäksi voit kirjautua joko luomalla itsellesi kokonaan uuden käyttäjätunnuksen tai hyödyntämällä olemassa olevia Google tai Facebook -tunnuksiasi. Rekisteröityminen tapahtuu Edulan oikeasta yläkulmasta, (Kirjaudu)-linkin kautta.
Kirjautumisen jälkeen pääset Oppilaitosjohdon LUOTI-webinaarisarja 2012 -nimiselle kurssille, josta löydät jo pidettyjen webinaarien materiaalia, etätehtävät ja keskustelualueita. Kun ensimmäisen kerran kirjaudut kurssille, tarvitset kurssiavaimen – se on LUOTI_1
Tavataan Edulassa!
Én pääse kirjautumaan Edulaan enkä niin ollen kurssille. Väittää s-postia vääräksi, vaikka ei anna kirjoittaa sitä. Koetin sekä Google- että FB-tunnuksilla. Mikä neuvoksi?
VastaaPoistaLiisa Jukola
Hei Liisa, selvitellään asiaa. Tämän päivän Edulan pääylläpitäjä on kouluttamassa. Käsitinkö oikein, että olit jo luonut tunnuksen Edulaan? Jos et vielä ollut luonut tunnusta ja haluat käyttää joko Googlen tai Facebookin kirjautumista, tunnus pitää ensin yhdistää. Jos olet yhdistämisen tehnyt, kirjaudu Googleen (Gmailiin) tai Facebookiin, riippuen siitä, kumpaan Edulan kirjautumisen yhdistit. Kun sitten päivität Edulan sivun tai avaat uudelleen, sinun pitäisi olla kirjautuneena.
VastaaPoistaSomen ja netin käyttö vaatii välillä pitkää pinnaa, kun asioita pitää yrittää kahteen tai viiteen kertaan. Sinulla ainakin on tärkeä taito hallussa eli kysymisen taito. Meillä oli vielä palaute- ja tukipyyntölomakkeen laatiminen kesken. Se tulee Edulan etusivulle. Nokkelasti oivalsit kysyä täällä blogissa. Jos vielä jumittaa, laita sähköpostia minulle: rongas piste anne ÄT gmail piste com
Kiitos, Anne. Pitää vaan malttaa lukea ohjeita.
VastaaPoista