torstai 12. huhtikuuta 2012

Säännöt ja oikeudet TVT:n käytössä sekä sosiaalisen median käyttöehdot ja suositukset

Tieto- ja viestintätekniikan käyttöä kouluissa säätelee monet lait ja asetukset - kuten kaikkea muutakin toimintaa. Toisaalta käytännöissä tulee kunnioittaa oppilaiden ja opettajien oikeuksia niitä turhaan rajoittamatta. Näihin teemoihin törmätään jatkuvasti, kun pohditaan esimerkiksi oppilaiden yksityisyyden suojaa, tekijänoikeuksia sekä muita digitaalisia oikeuksia TVT:n ja sosiaalisen median opetuskäytössä.

Mitä tietoja voidaan tallentaa mihinkin, milloin niitä voidaan jakaa julkisesti, milloin tietoja täytyy salata? Mikä on riittävä tietoturvan taso missäkin tilanteessa? Milloin päätöksen voi tehdä opettaja tai oppilas itse? Milloin tarvitaan vanhemman lupa?

Kysymyksiä on monia.

Etenkin sosiaalisen median palveluissa törmätään monenlaisiin käyttöehtoihin. Jo pelkästään sen ratkaiseminen, saavatko oppilaat käyttää jotain sosiaalisen median palvelua, voi olla käytännössä hankalaa. Samaan aikaan tulisi huomioida palvelun omat käyttöehdot ja ikärajat, Suomen laki, vanhemmilta saadut tai saamatta jääneet luvat sekä koulun mahdolliset omat pelisäännöt.

Näihin ja muihin TVT:n ja sosiaalisen median käyttöön liittyviin sääntöihin, oikeuksiin ja pelisääntöihin perehdymme perjantaina 13.4. LUOTI-webinaarissa klo 9-12.

Luennoitsijat:
  • Säännöt ja oikeudet, lainsäädäntö: Jyrki J.J. Kasvi TIEKE
  • Tietoisku sosiaalisen median käyttöehdoista ja OPH:n sosiaalisen median opetuskäytön suosituksista, Harto Pönkä Innowise
Tervetuloa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti