perjantai 27. huhtikuuta 2012

Webinaarin viimeisessä osassa keskityttiin yhteisöllisyyteen ja vuorovaikutukseen

Oppilaitosjohdon LUOTI - Luotsaa tietotekniikkaan webinaarisarja alkoi helmikuun alussa ja kuudes eli viimeinen sarjan webinaari toteutettiin perjantaina 27.4.2012 aiheena yhteisöllisyys ja vuorovaikutus.

Webinaarin asiantuntijapuheenvuoron pitivät Harto Pönkä (Innowise), Jarmo Tanskanen (Valopi) ja Henrik Paajanen (Fronter). Esitykset löytyvät alta.

LUOTI-koulutuksissa käytössä olevat kanavat, kuten tämä blogi, Facebook-sivut ja tukipalvelu Edula säilyvät käytössä edelleen. Niitä kannattaa seurata ja hyödyntää.

Tämä Opetushallituksen rahoittama, osallistujille maksuton henkilöstökoulutus jatkuu kesällä uudella toteutuksella. Tällöin osallistujat tapaavat kasvokkain Helsingissä. Kesäseminaarisarjan aikataulut ja ilmoittautuminen täällä.


torstai 26. huhtikuuta 2012

Yhteisöllisyys ja vuorovaikutus -webinaari 27.4. klo 9-12

Kevään viimeisessä LUOTI-webinaarisarjan osassa pe 27.4. klo 9-12 aiheina ovat yhteisöllisyys, vuorovaikutus sekä tiedon luominen ja hallinta. Aiheita tarkastellaan sekä oppimisen ja opetuksen että koulun työyhteisön kehittämisen näkökulmista.

Webinaarissa ovat puhujina Henrik Paajanen Fronterilta, Jarmo Tanskanen Valopista, ja Harto Pönkä Innowisesta. Alla olevista linkeistä pääset tutustumaan heidän ajatuksiinsa huomisen aiheista hieman jo etukäteen:

Kysymyksiä pohdittavaksi:
  • Miten hajautettua tiedon tuottamista voidaan ohjata ja roolittaa?
  • Miten dialogisuus saadaan työyhteisöä kehittäväksi toimintavaksi?
  • Mitä mahdollisuuksia sosiaalisen median palvelut tarjoavat vuorovaikutuksen tukemiseen? 
Tervetuloa!

Webinaarihuone: 

perjantai 20. huhtikuuta 2012

Webinaari osa 5: säännöt, oikeudet, käyttöehdot ja suositukset - tule mukaan keskusteluun!

Edellisen LUOTI-webinaarin aiheeseen liittyvä keskustelutehtävä on avattu Edulassa. Tervetuloa mukaan!

Edulaan liittymisen ohjeet löydät tästä.

Alla viime kerran Jyrki J.J. Kasvin ja Harto Pöngän esitykset:





P.S. Webinaarisarjan viimeinen osa on perjantaina 27.4.2012 klo 9 - 12 ja aiheena yhteisöllisyys ja vuorovaikutus. Kouluttajina: Harto Pönkä Innowise, Jarmo Tanskanen Valopi ja Henrik Paajanen Fronter.

torstai 12. huhtikuuta 2012

Säännöt ja oikeudet TVT:n käytössä sekä sosiaalisen median käyttöehdot ja suositukset

Tieto- ja viestintätekniikan käyttöä kouluissa säätelee monet lait ja asetukset - kuten kaikkea muutakin toimintaa. Toisaalta käytännöissä tulee kunnioittaa oppilaiden ja opettajien oikeuksia niitä turhaan rajoittamatta. Näihin teemoihin törmätään jatkuvasti, kun pohditaan esimerkiksi oppilaiden yksityisyyden suojaa, tekijänoikeuksia sekä muita digitaalisia oikeuksia TVT:n ja sosiaalisen median opetuskäytössä.

Mitä tietoja voidaan tallentaa mihinkin, milloin niitä voidaan jakaa julkisesti, milloin tietoja täytyy salata? Mikä on riittävä tietoturvan taso missäkin tilanteessa? Milloin päätöksen voi tehdä opettaja tai oppilas itse? Milloin tarvitaan vanhemman lupa?

Kysymyksiä on monia.

Etenkin sosiaalisen median palveluissa törmätään monenlaisiin käyttöehtoihin. Jo pelkästään sen ratkaiseminen, saavatko oppilaat käyttää jotain sosiaalisen median palvelua, voi olla käytännössä hankalaa. Samaan aikaan tulisi huomioida palvelun omat käyttöehdot ja ikärajat, Suomen laki, vanhemmilta saadut tai saamatta jääneet luvat sekä koulun mahdolliset omat pelisäännöt.

Näihin ja muihin TVT:n ja sosiaalisen median käyttöön liittyviin sääntöihin, oikeuksiin ja pelisääntöihin perehdymme perjantaina 13.4. LUOTI-webinaarissa klo 9-12.

Luennoitsijat:
  • Säännöt ja oikeudet, lainsäädäntö: Jyrki J.J. Kasvi TIEKE
  • Tietoisku sosiaalisen median käyttöehdoista ja OPH:n sosiaalisen median opetuskäytön suosituksista, Harto Pönkä Innowise
Tervetuloa!