torstai 29. marraskuuta 2012

Oikea-aikainen koulutus osuu ja tuo tuloksia

Oppilaitosjohdon LUOTI - Luotsaa tietotekniikkaan täydennyskoulutusten kolmas toteutus järjestettiin Päijät-Hämeessä loka-marraskuussa 2012. Mukaan ilmoittautui yli 30 oppilaitosjohdon edustajaa eri oppilaitostasoilta - keskimäärin parikymmentä henkilöä oli paikalla kussakin lähipäivässä. Oppilaitosten ja rehtoreiden kiireet, äkillisetkin muutokset, pakottavat osallistujat priorisoimaan .

Koulutukseen oltiin tyytyväisiä, riippumatta siitä, oliko vastaaja ehtinyt osallistumaan yhteen vai kaikkiin lähipäiviin. Koulutuksen laadullisten arvioiden keskiarvo oli 3,7 (asteikolla 1 - 5).

Koulutuksen laadun arviointi eri kriteereillä, LUOTI Päijät-Häme
Avoimissa palautteissa kehuttiin erityisesti luennoitsijoiden asiantuntijuutta, innostavuutta ja esitysten mielenkiintoisia sisältöjä.

Osallistujat arvioivat myös koulutuksen vaikuttavuutta, jonka keskiarvo oli 3,4.

Koulutuksen vaikuttavuuden arviointi, LUOTI Päijät-Häme
Vaikuttavuuden osalta koulutuksen oikea-aikaisuus luonnollisesti paransi tuloksia: "Työpaikallani käydään juuri läpi muutosta, jossa olemme ottamassa uutta tekniikkaa ja viestintävälineitä käyttöön". Vastaavasti, jos suuria muutoksia ei ole juuri nyt menossa / tulossa, eivät koulutuksen sisällötkään välttämättä olleet yhtä vaikuttavia: "Mielestäni sillä mitä näin ei ollut minun näkökulmastani vaikuttavuutta".

Hienoa, että aineistot jäävät käyttöön koulutuksen jälkeenkin


LUOTI-koulutuksissa osallistujien käytössä oli Moodle-alustalla toimiva koulutuksen tukipalvelu, Edula. Siellä julkaistiin päivittäiset ohjelmat, tausta- ja luentomateriaalit, ennakko- ja etätehtävät sekä muita hyvä linkkejä ja vinkkejä. Myös keskustelualustoja hyödynnettiin koulutuksen aikana. Tämä ympäristö jää koulutukseen osallistuneiden käyttöön myös koulutuksen jälkeen - eli materiaaleihin on helppo palata milloin vain ja jo aloitettuja keskusteluja on helppo jatkaa. Hyviä koulutuksen aikaisia ideoita kannattaa jatkojalostaa yhdessä myös ohjatun koulutuksen jälkeen.

Varsinais-Suomessa jatketaan 

Tämän Opetushallituksen rahoittaman koulutussarjan viimeinen koulutus järjestetään joulukuusta alkaen Varsinais-Suomessa. Oppilaitosjohtoa on tännekin ilmoittautunut jo pitkälti yli kaksikymmentä - vielä mahtuu mukaan!

Lisätiedot merja.sjoblom(at)tieke.fi tai helena.mykra(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti